Slalom i fjällen

Vintern är kommen, det har blivit kallare. Nu börjar det också bli tid att leta fram pjäxor och skidor för att ge sig ut och testa vintersporterna. Förre året, ungefär vid den här tiden – precis när snön börjat lägga sig och det är dags att ta sig an vintersporterna, skrev vi om favoritsporten längdskidor. Och du som bor i Älvdalen och tycker om att befinna dig i snön kommer glädjas över det som dt.se härom dagen rapporteade om. Kommunen ger nämligen alla medborgare möjlighet att köpa ett Idrepass till ett mycket generöst pris.

Vanligt med generösa erbjudanden

Det är egentligen ingenting ovanligt att Idre Fjäll och Fjätervålen är generösa mot kommunens invånare. De brukar ofta komma med bra erbjudanden när säsongen startar och dessutom får alla skolbarn upp till och med högstadiet ett gratis säsongskort. Men i år är det ett ännu lite bättre erbjudande som har tagits fram, nu får nämligen kommunens ungdomar och vuxna köpa ett säsongs kort för enbart 1210 kronor. Ett så billigt säsongskort kan du inte hitta på någon av de olika skidanläggningsorterna i Sverige. För att få tillgång till det billigare säsongskortet gäller det att du är mantalskriven i Älvdalens kommun.

Boka din fjällresa snarast

Du som inte är skriven i kommunen men ändå vill ge dig ut i backen får betala ordinarie pris vilket ligger på 4910 kronor, men det är då för hela säsongen. Det finns självklart billigare alternativ om du endast ska åka skidor under en vecka eller helg. Om du däremot vill vara säker på att hitta ett boende till din fjällresa är det en bra idé att boka din resa nu. Det går snabbt när resorna bokas och de vanligaste veckorna (över jul, mellandagarna och på sportlovet) är väldigt populära.

Kom i rätt stämning med filmen ovan. Den är från Väggen i Sälen och spelades in 2013. Vi får hoppas på att åkningen blir exakt lika bra även denna vinter.

Sök på sidan