Sommarens stora löparfest


Stanley Kipchirchir Koech
vann årets Asics Stockholm Maraton och slog dessutom rekord på 2.10.58. Stanley var en av 17000 som sprang loppet och det var som alltid en folkfest från början till slut. Är du en av de som medverkar på loppen som sker över Sverige under vår, sommar och höst?
Det finns många lopp att medverka på men de flesta kräver en bra grundmotion och en hel del förberedelser.

För att klara av ett lopp måste du träna ordentligt, äta rätt och dessutom fylla på regelbundet med bra vitaminer och mineraler. Många anser även att du når bättre resultat med Vitaepro. Några bra tips för dig som vill springa får du från den artikel i Dagens Nyheter där löparcoachen Malin Ewerlöf ger sina bästa tips.

På lördag går startskottet för Göteborgsvarvet och under vår och sommarmånaderna är det högsäsong för den som vill anta utmaningen att delta i ett lopp. Oavsett om det är första gången eller du bara vill springa fortare så finns det flera bra tips att ta del av. Dagens Nyheter.

Ett av de mest populära loppen i Stockholm som varje år samlar flera tusentals  av människor att delta är midnattsloppet. Loppet har ägt rum sedan början av 1980-talet och sedan dess har det varit återkommande varje år. Loppet i sig äger rum i augusti och en av anledningarna till att det är ett av de mest populära loppen är det självklara faktum att du, som namnet avslöjar, springer i mörkret. Men det är även det faktum att du springer i Stockholm, Sveriges huvudstad, som gör loppet så populärt. Loppet börjar på Södermalm, vid Zinkensdamms IP och vidare på Ringvägen för att sedan, efter 10 kilometer, avslutas på Hornsgatan västerut mot Rosenlundsgatan. Förra året medverkade nära 40 000 löpare och mycket tyder på att det kommer bli ännu fler i år. Vill du köra? Härligt! Glöm bara inte att förbereda dig ordentligt.

maraton

 

Sök på sidan